LV Beijing Peninsula

PCE were responsible for full structural engineering services for the 140m2 three-level store expansion in this famous Beijing hotel.  Records for past extensive alterations were difficult to obtain resulting in the need to in-depth site investigations to validate the existing conditions.  A highlight of the project was the sensuously curved white stone-clad stair with full-height curved stone-clad backdrop wall and balustrade.  The ground floor focus of the stair created a perfect setting for the sculpture ‘Divide’ by British artist Tony Cragg.  A new  basement stair was also a technical challenge due to very tight clearances and a lack of supporting structure due to previous alterations.  PCE developed an innovative framework cantilevered from the only nearby circular column to support the basement stair at mid-span.  Other work included a staff stair, feature façade and ancillary structural alterations.

ClientLocationArchitectCompletion Date
Louis VuittonPeninsula Hotel, Beijing, ChinaEightsixthreeDecember 2013
LV Beijing Peninsula
LV Beijing Peninsula
LV Beijing Peninsula