LV Warehouse Shanghai

PCE prepared a concept design for a new 42,500m2 distribution warehouse and logistics hub for the consolidation of several different client departments.  The building was designed to accommodate drive in/out 40ft container deliveries with two floors of dedicated high-bay distribution storage located above.  Offices, training facilities, repair workshops and other operations were located in rooftop structures overlooking a large landscaped roof deck.  A solution using reinforced concrete for the basement and high-rack warehouse structure with a composite steel frame was developed for the upper floors to provide a lightweight solution for large areas of glass façade.

ClientLocationArchitectDate End
Louis Vuitton (China)Caohejing Hi-Tech Park, Shanghai, ChinaIntegrated Design AssociatesFebruary 2012
LV Warehouse Shanghai
LV Warehouse Shanghai